28 Eylül 2013 Cumartesi

HAŞHAŞLI REÇELLİ KURABİYE

 
Ben geldimmm :) uzun süredir sayfamı ihmal ettim Zeynep'in kurabiyesini paylaşayım da sayfam biraz şenlensin :) eline sağlık Zeynep'ciğim ...
 
MALZEME:
1 paket margarin (yumuşak)
1 yumurta
2 çay bar pudra şekeri
1 çay bar sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiğince un
----------------
haşhaş ve çilek reçeli
YAPILIŞI:
Yumurta akı haricinde malzeme yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır,çırpılmış yumurta akı ve haşhaşa bulanır,ortası çukurlaştırılarak önceden ısıtılmış fırında pişirilir...Fırından çıkıp soğuyan kurabiyelerin ortasına reçel koyulur..Sizde pişirin veee benim gibi afiyetle yeyin :) :)

16 Eylül 2013 Pazartesi

TAVSİYE KANALI

Merhaba Tavsiye Kanalından paket geldi  içinden,Dshopping her meleğe lazım kampanyasına ait kataloglar,indirim kuponları ve şirin hediyesi çıktı,bende bu katalogları ve kuponları arkadaşlarıma dağıttım... Yeni ürünlerle herkesten önce tanışmak isterseniz sizde üye olun derim :)

6 Eylül 2013 Cuma

KARAORMAN PASTASI

Merhabaaa :) hepimize hayırlı cumalar diliyorum veee  uzun zamandır sırasını bekleyen pastamı sizlerle paylaşmak istiyorum :)
  
MALZEME:
5 adet yumurta
6 kah. fin un
3 kah. fin. şeker
1 paket kabartma tozu
2 kaş kakao
1 çay bar limonlu su(1/4 limon suyu ile karıştırılmış)
limon rendesi
KREMA:
1 yumurta
6 kaş un(tepeleme)
5 su bar süt
1 su bar toz şeker
2 paket vanilya
1 limon rendesi
ÇİKOLATA ÖRTÜSÜ:
200 gr. bitter çikolata
50gr. margarin
250 gr. dondurulmuş veya taze vişne
1 bar vişne suyu veya kompostosu(pastayı ıslatmak için
ganaj çikolata (üzerine serpmek için )
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker beyazlaşana dek mikserle çırpılır, limonlu su,kabartma tozu,un,  yumurtalı karışıma ekleyip çırpma teli ile karıştırılır..
Hamuru yağlanıp unlanmış kalıba dökülür,190 dereceli fırında pişirilir..Pasta kalıbında soğutulur 3.  parçaya  kesilir,üzerleri vişne suyu ile ıslatılır..
Krema malzemeleri karıştırılarak pişirilir,soğuyunca yar.dak mikserle çırpılır,pastanın alt tabanına krema yayılır,vişneler dizilir...Pastanın diğer parçası üzerine kapatılır krema ve vişne koyulur,üst parça üzerine yerleştirilir üzeri ve yanları krema ile kapatılır...
Çikolata ve margarin benmari usulü ile eritilir..Pastanın yüksekliği ve enine göre yağlı kağıt kesilir çikolata bu kağıda taşırmadan yayılır ve pastanı etrafına sarılır..Pasta sertleşene dek buzdolabında bekletilir,kağıdı çıkartılır,pastanın üzeri, zevkimize göre süslenir veee bir kaç saat sonra afiyetle yenilir...
--------------------------------
Tarif: Emine Beder'den....