31 Mart 2013 Pazar

REÇELLİ KURABİYE


Merhabalarr :) yayınlanmak üzere sırasını bekleyen kurabiyemin tarifi geliyor ve Gülcan'ın etkinliğine gidiyor...Hepimize güzel bir hafta geçirmeyi diliyorum,sevgilerrr :) :)

MALZEME:
100 gr. margarin
1 çay bar sıvıyağ
1  çay bar pudra şekeri
1,5 çay bar nişasta
2,5 su bar un
1 kaş katı yoğurt
1 yumurta(akı üzerine)
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
portakal kabuğu rendesi
---------------------
üzerine reçel veya marmelat
----------------------
YAPILIŞI:
Hamur yoğurmak için önce sıvılar ve yumurta sarısı karıştırılır,nişasta ve una kabartma tozu vanilya eklenerek karışıma katılarak hamur yoğrulur..Hamura portakal kabuğu rendesi eklenir..Hamurdan küçük yuvarlaklar yapılır ,kenarlarına bıçakla kesikler atılır ortasına parmak bastırılarak çukurlaştırılır...Kurabiyeler önce çırpılmış yumurta akına sonra şekere bulanarak tepsiye dizilir,önceden ısıtılmış fırında pişirilir..Kurabiyeler pişince ortalarına reçel veya marmelat koyularak çayınızın yanında afiyetle yenir :)

29 Mart 2013 Cuma

PIRASA MÜCVERİ

Pırasadan da mücver olur demeyin harika oluyor,inanmayan denesin  :) tarifi sevgili Gülcan'ın etkinliğine gidiyor...Hepimize güzel  bir hafta sonu geçirmeyi diliyorum ....
-----------------------------------
MALZEME:
pırasa yaklaşık 1 kg.
2  adet yumurta
maydanoz
dereotu
yeşil soğan
biber-tuz
mısır unu
YAPILIŞI:
Pırasalar ince kıyılıp az sıvıyağda sotelenir,pırasalar yumuşayınca ateşten alınır...Ilınan pırasalara yumurta,kıyılmış yeşil soğan,maydanoz,dereotu ,tuz,biber ekleyip karıştırılır..Karışıma malzemeler birbirini tutacak kadar mısır unu eklenirek yoğrulur...Hamurdan parçalar alınıp yuvarlanır yassılaştırılır,kızgın sıvıyağda kızartılıp servis yapılır.....

26 Mart 2013 Salı

BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ

Merhaba :) son günlerde sık sık yaptığım tatlımı sizlerle paylaşmak veee sevgili Gülcan'nın etkinliğine göndermek istiyorum....
MALZEME:
1 lt.süt
6 yem kaş un
8 yem kaş tozşeker
125 gr. tereyağ veya margarin
1 paket vanilya
petibör büsküvi(ben kedi dili kullandım)
SOS:
1 paket meyveli veya çikolatalı hazır sos
ben, dağ çilekli tadında  pelte kullandım
---------------------------
veya meyvaları rendeleyip şeker ve nişasta ile sos pişirilir..
YAPILIŞI:
Tereyağ eritilir,un eklenir ve unu kokusu çıkana dek kavrulur...Ocağın altı kısılır,yavaşça süt ve şeker eklenir pişirilir...Vanilya eklenerek mikserle 5 dak çırpılır (sıcakken)....Dilenirse tüm malzeme karıştırılarak  kavurmadan pişirilebilir...Mini tepsiye veya cam fırın kabının dibine bisküvi veya kedi dili dilimlenir,ben ikisiylede denedim sonuç ikisinde de güzel oldu...Bisküvilerin üzerine muhallebi yayılır...Sos pişirilip üzerine dökülür,3 saat dinlendirilir,meyva ile süslenip servis yapılır.......
Tarifini  Cafe portakal'dan not almıştı,paylaşımın için  tşkler arkadaşım....

18 Mart 2013 Pazartesi

SPİRAL PASTACIKLAR

Kolay ve lezzetli  milföyler yaptım veee siz dostlarımla paylaşmak istedim :) hepinize güzel bir hafta geçirmeyi diliyorum.....Tarifini sevgili Gülcan'ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe gönderiyorum...
MALZEME:
milföy
istediğiniz bir krema
pudra şekeri
fıstık veya ceviz
veee
kaşık :)
YAPILIŞI:
Milföylerin buzu çözdürülüp şeritler halinde kesilir,yağlanmış kaşıklara sarılır,pastacıklarınızın büyüklüğünü kaşık sayısını arttırarak belirlebilirsiniz,ben bazılarında 2 bazılarında 3 kaşık üst üste kullandım..Kaşıklara sarılan milföyler yağlı kağıt serili tepside pişirilir..İstediğiniz krema hazırlanır ben beyaz krema kullandım isterseniz kakaolu krema da kullanılabilir...Pişip soğuyan milföyler kaşıklardan ayrılır,pompa ile krema içine  doldurulur,kenarları fıstık veya cevizle süslenir...Üzerine pudra şekeri serpilir ve afiyetle yenilir....

8 Mart 2013 Cuma

PEMBE KALP SALATASI

MALZEME:
1 kg. haşlanmış patates
1/2 kg haşlanmış havuç
maydanoz
1 kase kornişon turşu
1 limon suyu
sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ::
1 kase yoğurt
1 kase pancar turşusu
2 kaş mayonez
1 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Haşlanmış patateslerin kabukları soyulup rendelenir.Havuçlar rendelenip sıvıyağda sotelenir,soğutulur...Maydanoz ince kıyılır,turşular rendelenir,tuz,limon,sıvıyağ koyup patates ve havuçla karıştırır,,Servis tabağına kelepçe koyulur içine malzeme yayılır,kenarları yükseltilerek ortada  bir çukur meydana getirilir...Pancar turşuları rendelenip püre haline getirilir,yoğurt,mayonez,ezilmiş sarımsakla karıştırılır,kalıptaki boşluğa doldurulur...Servis yapmadan önce kelepçeden çıkarılıp servis yapılır...
Tarif sevgili Oktay usta dan....