1 çay.bar. erimiş tereyağ veya margarin
1 çay.bar. sıvıyağ
1 çay.bar.yoğurt
4 su.bar. un
1 su.bar. pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
--------------
İÇ:
1 çay.bar. toz şeker
yeterince minik elma
1/2 su.bar. fındık
1 tat.kaş tarçın
pudra şekeri (üzeri için)
-----------
YAPILIŞI:
Hamur kabına yoğurdu,sıvıyağı,ılıtılmış margarini koyup çırpalım.Unu,kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğuralım..
Minik elmaları ikiye bölelim,ortasını çıkaralım,şekeri ekleyip suyu çekilene dek pişirelim..İiçine tarçın,fındık ve kuru üzümü koyup karıştırıp soğutalım...
Hamur mredana ile açılır,resimlerdeki gibi kesilir,ortasına iç malzemesi ve yarım elmayı koyup kapatalım..
Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir,önceden ısıtılmış fırında isterseniz beyaz,isterseniz hafif pembeleşene dek (ben öyle seviyorum:) pişirelim,soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim,sevdiklerimizle birlikte yiyelim :)